Desenul cu nisip colorat/diverse alte materiale fine (condimente fin macinate, gamvariata de faina, praf de creta colorata etc) este o activitate artistico-plastica educativa si distractiva ce ii incurajeaza pe copii sa-si foloseasca imaginatia, creativitatea si indemanarea in realizarea lucrarilor.

Plansa pe care se lucreaza este din carton adeziv acoperit cu un invelis protector (galben) ce are desenata o imagine pretaiata cu ajutorul laserului.

Procedeul de lucru este urmatorul: se dezlipeste o sectiune din desen, se presara nisip colorat/diverse alte materiale fine pe portiunea adeziva, se scutura excesul, se trece la o alta sectiune si se repeta pasii pana la finalizarea lucrarii.

Plansa finalizata poate fi inramata, obtinand, astfel, un tablou frumos colorat, original!

Jocul cu nisip colorat/diverse materiale fine nu inseamna doar ore de distractie, aceasta activitate ii ajuta pe copiii mici si mari sa isi dezvolte simtul cromatic, simtul estetic, imaginatia, creativitatea, atentia, concentrarea, gandirea logica, increderea in sine, indemanarea, abilitatile motorii fine, coordonarea mana-ochi.


Particularitati:
La plansele S, M si XL cu imagine complexa – se desprinde prima data conturul subtire al personajului si se acopera portiunea adeziva cu o culoare inchisa (negru sau albastru inchis).

La plansele S, M si XL mai simple - se descopera zonele adezive dupa preferinte, folosind la inceput culorile mai inchise.

La plansele S, M si ceasurile-tablou fosforescente – se lasa la final conturul subtire al personajului si sectiunile ce vor fi acoperite cu „praf magic“ (nisipul alb, cu tenta fosforescenta, ce lumineaza in intuneric).

La plansele XS si semnele de carte (imaginile nu au contur) – se foloseste procedeul clasic de dezlipire sectiune/presarare/scuturare exces (chenarul se dezlipeste la sfarsit si se lamineaza lucrarea).

Recomandari:
Este indicat sa se inceapa cu nisipul mai inchis la culoare, trecand, treptat, la culorile mai deschise (nisipul alb/crem/galben se lasa, de regula, spre finalul lucrarii pentru a se evita amestecarea cu particule mici din nisipul mai inchis la culoare).
Cand se dezlipeste o sectiune mai mare in care sunt intercalate zone mai mici, este indicat sa se indeparteze invelisul protector (galben) cu o mana, iar cu cealalta sa se tina cu varful betisorului ascutit portiunile mici pentru a nu se dezlipi si ele in acelasi timp cu suprafata mare.
Incercati sa nu zgariati zonele deja acoperite cu nisip colorat!


Tablourile realizate cu nisip colorat/diverse materiale fine pot fi o alegere inspirata pentru:
- petrecerile copiilor, de unde fiecare invitat poate pleca acasa cu o amintire frumoasa;
- locurile de joaca pentru copii sau alte locuri unde se pot organiza ateliere de creatie;
- activitatile creative prescolare;
- activitatile creative scolare;
- cadouri (1 Martie, 8 Martie, Iepuras, 1 Iunie, Mos Nicolae, Craciun, aniversari, zile onomastice);
- petrecerea timpului liber intr-un mod distractiv si creativ.
 
Activitatile cu nisip colorat/diverse materiale fine sunt destinate copiilor cu varsta de peste 3 ani.

web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
servicii contabilitate Iasi
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
miere de albine
jucarii ieftine
inchirieri Auto Bucuresti
haine bumbac copii
amsterdam escort

avocat Iasi
case lemn rotund
spalatorie haine Bucuresti
beton amprentat